уторак, 26. јул 2011.

Najskuplje maslinovo ulje


Svi znamo za mnoge prednosti i koristi maslinovog ulja, kako u ishrani, tako i u zdravlju uopšte. Maslinovo ulje blagotvorno deluje u lečenju srčanih bolesti, kod čireva, pomaže u snižavanju visokog holesterola i još mnogo toga. Pored svega navedenog, spada i u jedna od najskupljih ulja na svetu.

Shodno tome, svetsko najskuplje maslinovo ulje na svetu je ulje pod nazivom Lambda proizvedeno od strane grčke kompanije Sperion Co. Poznato je i kao Rols Rojs među maslinovim uljima. Etiketirano kao ‘’Ultra Premium Extra Virgin Oil’’ i spravljeno od Koroneiki maslina sa Krita koje se ručno beru i potom hladno cede, svega osam časova nakon branja, kako bi proizvele voćni i dobro balansirani ukus.

Lambda maslinovo ulje

Lambda se pakuje takođe ručno, u posebno dizajnirane i skupocene staklene boce i jedna će vas koštati oko 40 evra (minimum porudžbina je 2 boce), dok boca upakovana u specijalnu poklon kutiju staje oko 150 evra. Osim toga, Lambda maslinovo ulje moguće je kupiti i u ručno izrađenoj kutiji od 18k zlata i sa vašim imenom, za cenu od nekih 11.000 evra.

0 comments:

Постави коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites