недеља, 22. август 2010.

Alexander Amosu dijamantska Mont Blanc olovka

Verujem da sa ovakvom jednom olovkom nećete imati blokadu u pisanju i, ma kako da vam je rukopis ružan, neće se videti jednom kad je izvadite iz džepa...Limitirana serija dijamantske Mont Blanc olovke iz ruku tvorca Alexandera Amosu-oa.

Ova naročita (i naočita) olovka je ručno rađena i "ukrašena" sa čak 77 dijamanata utisnutih u 18-karatno zlato i platinu, u bojama po izboru: crni, beli, roze, plavi ili braon dijamanti od po 0.45 karata.


Ova jedinstvena olovka neće vam obezbediti "samo" fantastičan statusni simbol i ulaznicu u svet glamura; kupovinom jedne ovakve sitnice, postajete i zdušni dobročinitelj jer deo novca ide fondu "ACLT Charity" - udruženje koje prikuplja novac i podiže svest za presađivanje koštane srži i dobrovoljno davanje krvi.

Cena za ovo dobro delo je nemerljiva - predviđeno je da košta 1500 funti i u prodaji se nalazi svega 1000 komada.

Najskuplji iPad na svetu

iPad je svakako neophodna potrepština; lap topovi, iPhone telefoni i slično su prošlost osim ako nisu jedinstveni i unikatni). Ako ste srećnici (da imate milione i ne znate šta sa njima) - budite jedan od petoro ljudi koji će se dočepati platinasto dijamantskog iPada!


Po ceni od svega nekih 300.000 funti, možete uživati u ovom naročito korisnom gadgetu koji je dizajnirao jedan od najpoznatijih kič skupocenih dizajnera, Stuart Hughes-a. Njegovih ruku delo ima ukupno 173 pojedinačnih dijamanata od 85.5 karata, koji su utisnuti na vešto izrađenoj tvrdoj platini, čime ovaj iPad dobija težinu od 2700 grama. Njegovom jedinstvenom izgledu doprinosi i precizno poliranje, kao i naročita pažnja posvećena samom dizajnu ove naprave.

Od tehničkih specifikacija, pomenućemo instaliranu memoriju od 1GB - proširivu do 64GB, digitalnu kameru od 3.2 megapiksela, vreme razgovora od 3.33h i u stand by režimu do 300h; wi-fi konekciju i 3G.

Više detalja o samom dizajneru, možete potražiti ovde.

четвртак, 5. август 2010.

Najskuplja tetovaža

Tokom vremena, tetovaže su imale višestruko značenje u ljudskoj istoriji. Danas, više nego ikada pre, tetovaže su neverbalna izjava, označavanje pripadnosti ili, u ovom slučaju, itekako statusni simbol. Po ceni od "samo" 924.000 dolara prosto urla "Bogat-a sam!!!"


Ova najskuplja tetovaža, ipak, nije tetovaža u klasičnom, tradicionalnom "igla i mastilo" smislu. U pitanju je slika nastala naročitim lepljenjem (lepkom na bazi vode) 612 petokaratnih dijamanata, stvarajući naročiti i unikatni ukras na koži.

Ideja za ovu jedinstvenu tetovažu potiče od južnoafričkog dizajnera nakita Shimansky-ja koji je za tu priliku iskoristio telo poznate manekenke i tzv. ambasadora svog brenda, Minki van der Westhuizen. Tom prilikom, manekenka je provela čitavih osam sati na stolici dok joj je dizajner lično nanosio svaki od 612 dijamanata ponaosob.

Ako i vi želite da jedan trenutak vremena provedete osećajući se kao milion dolara, to možete učiniti na jednoj od osam južnoafričkih ili četiri internacionalnih lokacija Shimansky radnji.

Najskuplja Barbika na svetu!

Ne postoji devojčica koja ne zna ko je Barbika. U čast svim onim devojčicama u nama, predstavljam vam najskuplju Barbi lutku na svetu - australijska Barbie® Basics™ Collection Barbie doll! Po čemu je baš ova lutka tako posebna i najskuplja?


Procenjena vrednost joj je nekih 540.000 američkih dolara
, zahvaljujući posebno dizajniranoj ogrlici - od strane svetski poznatog dizajnera nakita, Stefano Canturi-ja! Ogrlica je napravljena od retkog jednokaratnog australijskog pink dijamanta u kombinaciji sa posebno odabranim belim dijamantima od 3 karata, dizajniranim u prepoznatljivom Canturi stilu. Osim toga, ruku lutke krasi i prepoznatljivi dijamantski Cubism prsten, kao deo kolekcije.


Sam dizajer je izjavio kako je očaran saradnjom sa kompanijom Matel, ističući kako je Barbika svojevrsna ikona, kojoj je on odao počast ukrašavajući je sa Cubism dizajnom nakita, kako bi još više istakao njenu lepotu, moderan i bezvremen stil.

Lični avion - ICON A5

Ako već živite životom na visokoj nozi, osnovni je red da imate i prevozno sredstvo dostojno takvog života, je l?


ICON A5 je jedinstveni savijajući sportski avion, koji izgleda kao sportski auto a košta poput jednog Maseratija!

U pitanju je avion dvosed koji, osim svog jedinstvenog izgleda, omogućava vlasniku da istim sam pilotira - zahvaljujući činjenici da je za ovaj tip aviona dovoljna dozvola koja se dobija uz manje obuke i bez naročitih zdravstvenih ograničenja.


Sama pilotska kabina tj. unutrašnjost ovog aviona, neodoljivo podseća na unutrašnjeg kakvog boljeg sportskog automobila - omogućavajući lako pilotiranje. Osim toga, avion se pokreće uz pomoć, kako avio, tako i auto gasa; a krila su dizajnirana tako da se mogu lako saviti, omogućavajući vlasniku da ovu letelicu spakuje u prikolicu i poveze sa sobom bilo gde, ili jednostavno odloži u svoju garažu.


Cena ovog neophodnog prevoznog sredstva je
oko 140 hiljada dolara i dolazi u paketu sa ugrađenim padobranima, za slučaj nužde.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites