субота, 19. јун 2010.

Vertu Diamond Signature mobilni telefoni

Ako ste ikada želeli da imate mobilni telefon poput Dejvida Bekama ili Madone; imate bezobrazno mnogo novca za trošenje i volite da imate najluksuznije gadgete - onda je ovo prava stvar za vas!


Vertu Diamond Signature mobilni telefoni su za sladokusce poput vas - sa cenom koja počinje od nekih 90-tak hiljada dolara pa sve do 350.000 $ za limitiranu seriju od svega osam komada! Po čemu su ovi mobilni telefoni tako posebni (i skupi)?

Vertu modeli sami po sebi pripadaju luksuznijim mobilnim telefonima
, međutim, Diamond Signature modeli su "opremljeni" 18 - karatnim belim ili žutim zlatom i sa više od 900 dijamanata, za čije je implementiranje (ručno) potrebno i do sedam dana, a prosečna vrednost im je 7.2 karata po dijamantu!

Ipak, što se specifikacije tiče - ne dobijate baš office friendly mobilni telefon niti aparat sa kamerom ili GPRS-om, Bluetooth-om ili infrared-om, mada, kada je prekriven sa skoro hiljadu svetlucavih kamenčića - tehnički detalji vam i nisu toliko bitni. Imate pristup internetu, mogućnost glasovnog snimanja, displej visoke rezolucije i Yamaha polifon zvuk. Poznavaoci ovaj brend mobilnih telefona žargonski zovu "luskuzno smeće". Ipak, kupovinom Vertu mobilnog telefona ne dobijate samo aparat, već i pristup i članstvo u jedan od najelitnijih i ekskluzivnijih klubova na svetu. "Vertu Concierge" klub omogućava vam ličnu uslugu u hotelima sa pet zvezdica, 24-časovnu podršku na putu, razne zabavne informacije, pomoć na putu i još mnogo toga - na dugme od vas.

Najskuplji evropski hotel

Recesija ili ne, tek luksuzni hoteli niču poput pečurki. Jedan takav nalazi se na starom kontinentu - u prelepoj turskoj Antaliji.


"Mardan Palace"
Hotel "Mardan Palace" otvoren je ne tako davno, sa sve listom najpoznatijih svetskih selebretija kao gostima. Sting, Seal sa suprugom Hajdi Klum, Ričard Gir, Monika Beluči, neizostavna Paris Hilton samo su neki sa spiska. A da bi sve bilo kako treba, služen je beluga kavijar, jastozi, Dom Perinjon.

Izgradnja ovog impozantnog zdanja vlasnika koštala je tričavih 1.65 biliona dolara! U pitanju je ruski tajkun Telman Ismailov, koji sa ponosom uživa u zdanju od 560 soba ukrašenih sa italijanskim mermerom na preko 23 hiljade kvadratnih metara; zlatno lišće nalazi se na oko 10 hiljada kvadratnih metara; tu su , između ostalog i najskuplji kristalni lusteri; akvarijum u kojem se nalazi preko 2.400 različitih riba; bazen od pet ari koji prima 1000 gostiju; 10 restorana; noćni klub na tri sprata; Mardan spa na oko 7.500 kvadrata; plaža na kojoj je posut prelepi beli pesak - uvezen iz Egipta i još mnogo, mnogo toga.


Hotel je smešten pokraj prelepe obale Mediteranskog mora u regionu Lara. Nalazi se na svega deset kilometara od internacionalnog aerodroma i 15 kilometara od centra Antalije.


U ovom hotelu, jedinstvenom kako u Turskoj tako i u celoj Evropi, srećnici će uživati u najfinijoj turskoj gostoljubivosti; prelepoj arhitekturi - omažu antičkom Otomanskom carstvu ali i post-modernističkoj evropskoj arhitekturi; jedinstvenoj orijentalnoj bajci...


Sve sobe su opremljene naprednim interaktivnim multimedijalnim sistemima, kao i Wi-Fi konekcijom. Posluga je vrhunska, sveže voće vas dočekuje svakodnevno, a same sobe su vrlo prostrane i luksuzno opremljene skupim nameštajem, dok su kupatila urađena u mermeru i snabdevena skupocenom Hermes kozmetikom.


U spa odeljku možete, između ostalog uživati i u: aromaterapiji, hidroterapiji, sauni, tajlandskoj masaži, turskom kupatilu...Od restorana, možete birati između Onyx bara, Vodopad ili Džez bara, ruske, mediteranske, francuske kuhinje...Tu su i dva teniska terena, dve balske dvorane, 17 sala za sastanke, dečiji klub, bogato snabdeven vinski podrum sa obezbeđenom degustacijom.

четвртак, 17. јун 2010.

Kopi Luwak kafa - najskuplja kafa

Ne postoji bolji napitak koji vas ujutru može "dići iz mrtvih" od kafe. Vrela, opojna, mirisna, primamljiva...osim ako ne dolazi iz utrobe neke životinje?! - ili ne..

Najskuplja kafa ne dolazi ubrana od strane ljudske ruke, već iz stomaka divlje zveri po imenu civet. U pitanju je divlja životinja nalik na mačku, sa izrazito buljavim očima, izduženom njuškom i izuzetno oštrim kandžama i zubima. Tako snabdevene, ove zverke noću se penju po arabusta drveću, odakle beru i jedu samo najbolja zrna ove slatko crvene kafe i, nakon što odgrizu voćnu spoljašnjost, progutaju unutrašnje tvrdo zrno. I tada proces dobijanja ove skupe kafe počinje.


U stomaku civeta, želudačni sokovi bukvalno masiraju ova zrna, uklanjajući im oštre ivice i deo kofeina i proteina, koji kafu čine gorkom i neprijatnom za konzumiranje. Nakon toga, potrebno je sačekati da ova životinja "istovari" zrna, kako bi se pripremila za dalju obradu. Tako dobijena zrna su zelenkasto braon boje i nakon što se dobro očiste (više desetina puta, ostaje da se nadamo) i osuše na suncu, otpremaju se na prženje i mlevenje.

Da bi se dobilo, recimo, 150 grama ove bogate tekućine po nazivu Kopi Luwak (na indonežanskom kafa i civet) - potrebno je čak pola kilograma izmeta ove zverke! I to nije sve - gramaža se umanjuje za nekih dodatnih 20 odsto prženjem! A budući da je godišnja proizvodnja ove kafe nekih maksimalnih 4 do 5 kilograma, nije ni čudo što 400 grama ove kafe košta i po 600 dolara! Samo jedna šoljica ove jedinstvene kafe može vas koštati i do 50 dolara!


Ako vas ova priča nije odgovorila od ispijanja kafe - samo napred! Ostaje, međutim, nejasno kome li je prvom uopšte i palo na pamet da prebira po izmetu tamo neke životinje u potrazi za jedinstvenim bogatim i aromatičnim(jasno nam je od čega) ukusom sa mnogo manje gorčine, ove najpopularnije tople tekućine.

Volite li suši?


Konzumiranje sirove hrane za neke je vrlo neprijatno i teško "za progutati", ali kako kažu "svaki lonac ima poklopac" te tako za ljubitelje živog postoji porcija sušija od čije cene će se "obični smrtnici" sigurno zagrcnuti.

U Koi restoranu u Las Vegasu (a gde drugde?!) služi se suši pod nazvom "High Roller" po ceni od 1000 dolara za porciju! Cenu opravdavaju sastojcima i evo kako izgledaju hiljadu suši dolara: marinirana i poširana pačetina prekrivena jastogom koji je začinjen buterom od šafrana i vanile i na kraju ukrašen skupocenim kavijarom.

Jednom kad završe sa pripremom, gosti bivaju posluženi, a sam kuvar dolazi do stola kako bi, povrh svega, izrendao bele Alba tartufe i na kraju prelio sa stogodišnjim balzamiko sirćetom.


Kakva usluga, zar ne?

среда, 2. јун 2010.

Luvaglio luksuzni laptop


Laptop računari osmišljeni su da bi se jednostavno i lako prenosili i koristili i vrlo brzo su se odomaćili kod široke svetske populacije. Brojne prednosti uvideli su i mnogi dizajneri, dok ej britanski proizvođač luksuzne robe - firma Luvaglio - otišao i korak dalje, proizvodeći najskuplji laptop računar, Luvaglio notebook.

Luvaglio notebook

Ono što ovaj računar izdvaja od drugih jeste kombinacija dijamanata izuzetno retkih boja koji, osim što su nakit, služe i kao prekidači ali i kao bezbedonosni ID korisnika; čime su dijamanti dobili višestruku namenu.

Luvaglio laptop ima 17 inčni LED ekran sa specijalno dizajniranim anti-reflektivnim zaštitnim slojem za jasniju i svetliju sliku; 128GB Solid State Disk; slot za učitavanje Blue-Ray-a; integrisan uređaj za čišćenje ekrana i drugo.

Kako je rečeno u kompaniji, potencijalni kupci moći će delimično da utiču na dizajn i izgled računara - odabirom materijala, aksesoara ili nekih završnih detalja. Samim tim, svaki od ovih notebook-ova biće jedinstven i originalan na svoj način, a po željama i platežnoj moći kupca.

Cena - prava sitnica!; počinje već sa oko milion dolara - pa ko voli...

Magnetni lebdeći krevet


Kad živite ekstravagantno i na visokoj nozi, tako treba i da spavate. U tu svrhu, mladi holandski dizajner po imenu Janjaap Ruijssenaars, stoji iza ove jedinstvene kreacije - magnetnog lebdećeg kreveta!

Lebdeći krevet

Po ceni od svega 1.2 miliona evra dobijate ovaj fantastični, 900kg teški lebdeći krevet koji je pričvršćen sa četiri jaka a skoro nevidljiva kabla za zid - čisto da ne odlutate predaleko dok spavate.

Inspiraciju za ovaj jednostavan a jedinstven krevet, dizajner je dobio zahvaljujući legendarnom filmu Stenlija Kjubrika "2001: Odiseja u svemiru". Trebalo mu je šest punih godina da ideju pretoči u gotovo delo - glatka crna platforma od monolita, ojačana magnetnim silama koje krevetu omogućuju da lebdi.

Magneti su ugrađeni u pod i u sam krevet, kako bi osigurali odbijanje i guranje kreveta u vazduh, dok su tanki čelični kablovi tu da krevet drže na jednom mestu. Sam po sebi, krevet (i pored enormne cene) nije preterano udoban - treba mu pomoći sa mekom posteljinom i gomilom jastuka. Ipak, osećaj je vrlo jedinstven i dostojan svakog ko živi životom o kojem obični smrtnici mogu samo maštati.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites